پرورش میل ورم

پرورش کرم میلورم که لارو سوسک تاریکی است،در ایران می تواند بهعنوان کسبوکار پرسودی که با امکانات ساده ای انجام می شود،جایگزین بسیار مناسبی برای مکمل های پروتئینی در تغذیه پرندگان،ماهی ها،جوندگان و خزندگان و حتی خود انسان ها شود. این کسبوکار ظرفیت تبدیلشدن بهعنوان شغل دوم بسیاری از خانوادههای روستایی را دارد.

طرح توجیهی – اقتصادی پرورش میل ورم در ایران
پرورش میل ورم در ایران، مانند پرورش سایر حشرات نام چندان آشنایی نیست، شاید دلیل آن به یک باور قدیمی ما برمی گردد که همانند آفتی بر اقتصاد و تفکرات اقتصادی ما ضربه زده است؛ آفتی به نام محدود بینی.
متأسفانه ما همچون کودکان در سال های قبل می اندیشیم؛ ایران یعنی کل کره زمین، نمی خواهیم باور کنیم ما در کره خاکی زندگی می کنیم که چند میلیارد انسان بافرهنگها و ذائقه های مختلف در آن زندگی میکنند.
ما فکر می کنیم؛ هر آنچه در کشور ما مصرف می شود بهترین است و اگر بقیه محصولاتی تولید و مصرف میکنند که ما دوست نداریم و یا با ذائقه ما هم خوانی ندارد، پس شایسته تمسخر هستند.
چنان غرق این اندیشه هستیم که حتی کشورهای هم دین و همسایه خودمان را هم زیر نظر نمی گیریم. درحالیکه ما ملخ خوردن کشورهای اروپایی و آمریکایی وغیره را مسخره می کنیم، کشور مسلمان همسایه، ترکیه بهترین ملخ ها را برای آنان تولید می کند و از این راه درآمدزایی می کند.
ای کاش نفت نداشتیم و بهجای آن بینش اقتصادی تک تک مردم کشورمان را قوی تر می کردیم. در سرزمینی که آفتی به نام نفت هست، دیگرکسی حواسش به اطرافش نیست؛زیرا در سختی هاست که ذهن خلاق می شود.
اگر هم اکنون به شما بگوییم پرورش میل ورم در ایران بهمنظور تغذیه انسان ها پرورش دهید، مطمئن هستم بسیاری بدون اینکه به خود زحمت بدهند و درباره چگونگی پرورش کرم میل ورم مطالعه ای انجام دهند، ابراز انزجار می کنند.
درحالیکه هزاران نفر در کشور ما با شرایط کنونی که درامد به ریال دارند و به دلار هزینه می کنند، شدیداً دچار مضیقه مالی بوده و به دنبال شغل دوم هستند، پرورش میل ورم در ایران گمنام است.
اگر شبکه های اجتماعی را بررسی کنیم می بینیم؛ بسیاری از خانم ها دنبال کار در منزل می گردند، اما نمی دانند؛ یک چاه نفت می توانند در منزل خود داشته باشند، بدون سرمایه آنچنانی و زحمت بسیار زیاد. چاه نفتی که می تواند مرزها را جابه جا کرده و به آن سوی مرزها صادرشده و بهعنوان دسترنج فعالان صنعت پرورش میل ورم در ایران مانند نفت درآمد به دلار داشته باشد.
پرورش میل ورم در ایران برای مصرف داخلی بهمنظور تغذیه ماهی ها، پرندگان، خزندگان و جوندگان هست و برای صادرات غیرازاین موارد، جهت مصرف انسان ها نیز به کار می رود.

رونمایی از غذای آینده بشر؛ معرفی کرم میل ورم
با معرفی کرم میل ورم در ذیل، به توجیه پرورش میل ورم در ایران میپردازیم و می گوییم، چرا بهعنوان غذای آینده بشر خواهد بود.
کرم میل ورم برخلاف نام آن اصلاً کرم نیست، کرم میل ورم در حقیقت نام تجاری حشره ای به نام سوسک تاریکی یا کرم آرد است که به لارو آن کرم میل ورم گفته می شود. کرم آرد یکی از آفت های بزرگ غلات است. میل ورم از آرد تغذیه می کند. لطفاً قبل از قضاوت بر اساس ظاهر کلماتی مانند کرم، سوسک و لارو، به این نکته توجه کنید؛
که خداوند این لارو را بهگونهای خلق کرده است که می تواند بهعنوان مکمل پروتئینی و ویتامینی زنده عمل نماید؛ بدین معنی که هر ویتامینی که نیاز باشد در قالب میوه و سبزیها به او داده می شود و با خوردن این موجود، آن ویتامین موردنظر وارد بدن هر شخص یا موجودی می شود.
کدامیک از موجوداتی که ما مصرف می کنیم، چنین ویژگی منحصربهفردی دارند؟
شاید حشرات دیگری نیز خداوند خلق کرده که جایگزین تولیدات شیمایی بشر شوند، با توجه به بروز بیماری های عجیب و نادر و شیوع فراوان سرطان، شاید خداوند قادر و عالم در قالب خلق موجودات زنده خود جایگزین های طبیعی و سالمی برای تأمین نیازهای بشر تدارک دیده است.

نکته جالب دیگر در چگونگی پرورش کرم میل ورم این است که این لارو عجیب برخلاف مواد غذایی ساخت بشر که در کنار فایده، عوارض جانبی هم دارند، بالای 50 درصد پروتئین و کمتر از 30 درصد چربی دارد. نه پالم دارد نه آلوده به میکروبی و انگلی است. غذای او ساده و طبیعی است، نه آنتی بیوتیک و نه هیچ افزودنی غذایی به او داده می شود.
در بستری از سبوس و سویا و یا جو پرک زندگی کرده و تغذیه می کند، آب بدن و ویتامین های موردنیاز را شما بر اساس چیزی که می خواهید تأمین کند، در اختیار او قرار می دهید، انگار سفارش می دهید و او آماده می کند. بیدلیل نیست که کشورهای جنوب شرق آسیا از کرم میل ورم تغذیه می کنند.
با معرفی کرم میل ورم به ذهنمان خطور می کند؛ نکند خداوند موجودات دیگری را نیز خلق کرده که به وسیله آن ها می توان داروهای بیماری های مختلف را بهطور سالم و بدون عوارض جانبی وارد بدن انسان و دام کنیم.
عجایب این موجود به همینجا محدود نشده است. در معرفی کرم میل ورم باید بگوییم چرخه زندگی او داستان دیگری است.
نحوه پرورش کرم میل ورم
از تولد تا مرگ سه مرحله طی می کند. سوسک ماده تا 9000 عدد می تواند تخمگذاری کند. 4 تا 14 روز تولد کرم میل ورم طول می کشد. لاروها در طول مدت 3 ماه حدوداً 20 بار پوست اندازی می کنند.
به این مرحله که رسیدند؛ بیشترین وزن خود را برای فروش دارند. اگر استفاده نکنید به شفیره تبدیلشده و بعد از گذشت 6 تا 18 روزبه سوسک تبدیل می شوند و این چرخه ادامه دارد.
این سرعت تکثیر کرم میل ورم و بازگشت سرمایه، خود یکی از دلایلی است که ما می گوییم به پرورش میل ورم در ایران بیشتر اهمیت دهیم.
چرخه زندگی میل ورم
در معرفی کرم میل ورم نباید محل زندگی ساده او را فراموش کنیم. در دمای اتاق، درون چند سبد در دار و با ضایعات میوه و سبزیهای پرورش می یابد. حالا امکانات لازم برای پرورش طیور را با امکانات لازم پرورش میل ورم در ایران مقایسه کنید.
بازاریابی در پرورش میل ورم در ایران
پرورش میل ورم در ایران با توجه به وجود مناطق روستایی و شهری کوچک که می توانند مکان آرام و تاریک را برای پرورش میل ورم تأمین کنند و آموزش هایی را که امروزه در جهت چگونگی پرورش کرم میل ورم شروعشده، لزوم بررسی بیشتر بازار فروش کرم میل ورم را می طلبد.
در میان غذاهای محبوب ایرانیان؛ ماکیان و ماهی از مواد غذایی هستند که بسته به منطقه و ذائقه، در سفره مردم قرار می گیرند.
با توجه به افزایش قیمت شدیدی که این روزها با آن مواجه هستیم، قیمت خوراک ماکیان و ماهی نیز بهشدت افزایشیافته، به صورتی که خود این دو محصول پرطرفدار افزایش فراوانی نشان داده اند.
یکی از عواملی که سبب این افزایش قیمت در خوراک ماکیان و ماهی ها شده، قیمت بالای مکمل های پروتئینی است که عمدتاً وارداتی بوده و شدیداً به دلار وابسته می باشند.
در چنین شرایطی است که اگر از امکانات خدادادی کشورمان استفاده نکنیم و جایگزینهای مناسبی برای این گونه مواد نیابیم؛ شاهد حذف پروتئین از سفره های ایرانیان خواهیم بود. وقتی درامد کم باشد، اولویت با خرید مواد غذایی هست که هزینه کمتر داشته و ظاهراً ضروری ترند، اگرچه حذف پروتئین سبب سوءتغذیه خواهد شد.
پرورش میل ورم در ایران این امکان را خواهد داد که در کنار درآمدزایی بتوانیم جایگزین مناسبی برای مکمل های پروتئینی و ویتامینی گران قیمت وارد بازار کنیم.
روستاهای ما مناطق مستعدی ازلحاظ امکانات برای پرورش کرم میل ورم می باشند؛ زیرا درزمینهٔ تأمین سبوس گندم و لوبیا و جو پرک و انواع میوه و سبزیجات به علت اینکه خود روستاییان می کارند، با مشکل روبرو نخواهند شد.وجود چوب در روستا برای ساختن جعبه های پرورش میل ورم بسیار کمککننده است. از طرف دیگر معمولاً روستاییان،مرغ و بوقلمون و اردک نگهداری میکنند که غذای محبوب آنها کرم میل ورم هست.
درنتیجه خود، هم تولیدکننده و هم مصرفکننده می شوند. تنها کافی است کسانی بهعنوان مروج پرورش میل ورم در ایران به روستاها مراجعه کنند و شروع به معرفی کرم میل ورمکرده و چگونگی پرورش کرم میل ورم را توضیح دهند. مراکز خرید کرم میل ورم را به آنها معرفی نمایند؛ که این خود یک نوع بازاریابی برای فروش کرم میل ورم هست. همین روستاییان مشتریان اولیه و بعدها تأمینکننده کرم میل ورم خواهند بود.

بازار هدف بعدی در پرورش میل ورم در ایران، کسانی هستند که پرنده در منزل نگه می دارند. مرغ مینا و بلبل و طوطی و…، با معرفی کرم میل ورم به آن ها و توضیح نحوه مصرف، مشتریانی می شوند که مازاد تولید روستاییان را خواهند خرید.
مزارع پرورش ماهیان سردابی و گرمابی؛ مشتریان بعدی روستاییان خواهند بود که کرم میل ورم زنده و خشکشده را خواهند خرید.
کارخانههای تولیدکننده خوراک طیور و مرغداری ها که برای آنها معرفی کرم میل ورم بهدرستی انجام شود، گروه بعدی مصرفکنندگان پرورش میل ورم در ایران خواهند بود.

عده ای از هموطنان ماهیگیرمان با معرفی کرم میل ورم و آموزش چگونگی پرورش کرم میل ورم، می توانند هم برای طعمه کرم میل ورم خریداری کنند و هم خود اقدام به پرورش کنند؛ زیرا واقعاً کرم میل ورم طعمه عالی هست.
اما درنهایت با ساماندهی کسانی که اقدام به پرورش میل ورم در ایران می کنند؛ می توان محصول یکدست و شناسنامه داری برای صادرات به کشورهای دیگر، چه بهمنظور استفاده برای خوراک ماکیان و پرندگان و ماهیها و چه برای استفاده در غذای انسان بهعنوان مکمل پروتئینی تولید کرد.
سرمایه کسبوکار خانگی پرورش کرم میل ورم
برای پرورش میل ورم در ایران بهصورت خانگی، با سرمایه کمتر از یکمیلیون تومان می توان شروع کرد؛ هر عدد سوسک مولد حدوداً 4000 ریال است که البته به علت مشخص نبودن ماده و نر از روی ظاهر، حتماً از مراکز معتبر خرید کنید. جعبه های چوبی یا پلاستیکی که حداقل 20 سانتیمتر ارتفاع دارند و در دار هستند، تهیه کنید که کرمها نتوانند خارج شوند و برای تغذیه از سبوس گندم و ضایعات میوه و سبزیجات که ارزانتر هستند، استفاده کنید.

اگر شما هم به دنبال راهی هستید تا میزان پروتئین دریافتی روزانه خودتان را به راحتی و ارزان بالا ببرید، فضای زیادی را اشغال نکنید و به زیرساخت خاصی احتیاج نداشته باشید، پس به دنبال چیزی به جز کرم های میل ورم نگردید.در زمان کمبود غذا شما حیواناتی کارآمد لازم خواهید داشت که جای کمی اشغال کنند و به راحتی بتوانید از نظر مخفیشان کنید.
پروتئین یکی از گرانترین مکمل های تغذیهای است که میتوانید تهیه کنید ولی با اینحال این ماده یک جزء اصلی در هر رژیم غذایی عجیب و غریب در سراسر دنیاست؛ چه در تغذیه خوک و عقرب و مرغ و چه سگ و انسان! ما کرمهای خوراکی را در رژیم غذایی همه حیوانات خانگیمان گنجانده ایم، از جمله سگهایمان و همه آنها از کرمها لذت میبرند. مخصوصا جوجه مرغها و جوجه اردکها عاشق این غذا هستند و استفاده از کرم به عنوان منبع غذایی آنها نه تنها رشد طبیعی و سالم آنها را تضمین میکند بلکه به طور غیر قابل باوری آنها را آرام و اهلی میکند.
کرم های میل ورم حتی برای انسانها نیز غذای بسیار خوبی محسوب میشوند. بسیار خوشمزه هستند، طعم آجیل مانند و بافت دلپذیری دارند.
شاید تصمیم بگیرید این کرمها را برای استفاده حیوانات پرورش دهید، اما اگر در موقعیت خاصی قرار بگیرید احتمالا خوشحال خواهید شد که کرمها را برای مصرف خودتان نگه دارید. این کرمها در آینده به احتمال زیاد میتوانند غذای تمام انسانها باشند.
سرمایه مورد نیاز و سود
پرورش میل ورم را اگر با ۱۰۰۰ عدد سوسک میل ورم شروع کنید طبق تحقیقاتی که انجام شده هر سوسک حدودا ۲۵۰ تومان است که هزار عدد برایر با ۲۵۰ هزار تومان شده بنابراین اگر تجهیرات را خودتان بسازید حدودا سرمایه مورد نیازتان با تجهیزات مصرفی و تغذیه میل ورم ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان می باشد و به فضای ۱۰ متری نیاز دارید.
هر سوسک هر ۱۰ روز حدود ۲۰۰ عدد تخم میکند.۱۰۰۰ عدد میل ورم هر ماه ۶۰۰.۰۰۰ تخم کرده .هر ۱۰۰۰۰ هزار عدد سوسک هم برابر با حدود یک کیلو می شود.
۶۰۰.۰۰۰ عدد میل ورم حدودا ۶۰ کیلو میل ورم می شود که در حال حاظر در دی ۹۸ هر کیلو میل ورم زنده ۶۰.۰۰۰ تومان می باشد.از هر ۱۰۰۰ عدد سوسک هر ماه حدودا ۳.۶۰۰.۰۰۰ تومان سودتان می شود.1
لوازم و ابزار مورد نیاز
لوازم
- حدوداً ۲ متر و ۴۳ سانتی متری به عرض و طول ۲.۵۴ سانتیمتر در ۵.۰۸
- ۱۵۰ عدد پیچ چوب 3.81 سانتیمتر
- ۱۷ عدد سبد ذخیرهسازی
- فویل آلومینیوم ( ترجیحا ضخیم با عرض ۴۵.۷۲ سانتی متر)
- توری پنجره
- نایلون
- چسپ آکواریوم
- رنگ
- ۲ عدد ظرف پلاستیکی (ظرف های دونات) – حدوداً به ارتفاع ۱۰.۱۴ سانتی متر که در دو قسمت 2/54 سانتیمتری باز شود.
- سبوس گندم و جو دوسر
ابزار
- قیچی
- تفنگ چسپ
- متر اندازه گیری
- ماژیک
- اره چوب ( اره دیسکی گرد بر بهترین انتخاب میباشد.)
- دریل
- مته
- گونیا مخصوص نجاری یا خطکش تی
2
ابعاد
ابعاد مزرعه کرم میل ورم بستگی به سبدهای ذخیره سازی دارند که استفاده میکنید. . شما میتوانید از هر سبدی که دوست دارید استفاده کنید ترجیحا با ارتفاع مشابه سبد های ما استفاده کنید و سپس ابعاد را طبق آن تغییر دهید. برای راهنمایی شما در این امر میتوانید در زیر ابعادی را که ما در نظر گرفتیم، مشاهده کنید :
- ارتفاع هر یک از سبد ها هرکدام ۸.۲۶ سانتی متر میباشد. به یک فضای 0.6 سانتی متر بین هر سبد احتیاج است، پس فاصله از بالای هر ریل تا بالای ریل بعدی باید ۸.۸۹ سانتیمتر باشد. در مجموع ۱۷ سبد داریم که ارتفاع کل آن ۱۵۱.۱۳ سانتیمتر خواهد بود و ما در اینجا نیم اینچ برای رند شدن اضافه کردیم و ارتفاع کل 152.4 سانتیمتر شد.
- لبه بالایی 46.35 سانتیمتر طول و ۳۵.۵۶ سانتیمتر عرض دارد و فاقد دیواره میباشد. این لبه بالای ریل ها قرار میگیرد و سبد ها به صورت کشویی در میان آن قرار میگیرند.
- ابعاد بالای دیواره که دقیقا در زیر لبه بالایی قرار دارد ۴۲.۲۳ سانتی متر طول و ۳۱.۱۱ سانتی متر عرض میباشد. بنابراین ما طول ریل ها را ۳۱.۷۵ سانتیمتر و فاصله آنها از هم را ۴۲.۵۵ سانتیمتر در نظر گرفتیم.
- تخته های ۲ در ۱ اینچ کمی از یک اینچ کمتر قطر دارند، حدوداً ۲۲.۲ میلیمتر. پس الوار تکیه گاه باید ۴۲.۵۵ سانتیمترباشد که در بالا آورده شده است به علاوه ۴.۴۵ سانتیمتر در هر سمت ۲۲.۲ میلیمتر برای تخته بالایی و ۲۲.۲ میلیمتر برای ریل که مجموعا 51.44 سانتیمتر خواهد بود.
- توری ها و فویل آلومینیومی هم باید هم مطابق سبد شما اندازه گیری و برش داده شود. کف سبدهایی ما ۳۸.۱ در ۲۷.۹۴ سانتیمتر است.
- در هر مرحله از کار باید سبد ها و سینی را چک کنید تا مطمئن شوید به راحتی بین هر ریل سُر میخورند اما از جای خود خارج نمیشوند.
3
ساخت
حتما به خاطر داشته باشید که هنگام اندازه گیری و علامتگذاری ضخامت اره چوب را در نظر بگیرید. ما از اره دیسکی استفاده کردیم، که باعث اضافه شدن ۳ میلیمتر میشود. اگر شما از اره دستی استفاده میکنید میتوانید این مقدار را به یک شانزدهم ۱.۵ میلیمتر کاهش دهید.
- از ۴ تخته 244 سانتیمتر، یک ۱۵۲.۴ سانتیمتر، ۵۱.۴ سانتیمتر و ۳۱.۷ سانتیمت ببرید. این برش ۴ ستون 152.4 سانتیمتر، ۴ قطعه تکیهگاه ۲۰.۲۵ سانتیمتر و ۴ عدد از ۳۲ ریل مورد نیازتان را برای شما تامین میکند.
- ۴ تخته باقی مانده را به قطعات ۳۱.۷ سانتیمتر تقسیم کنید. از هر تخته ۷ عدد ریل به دست خواهد آمد. ما چوب ها را در ۳۱.۷ سانتیمتر, 63.82 سانتیمتر، 95.88 سانتیمتر ، 127.95 سانتیمتر، 160.02 سانتیمتر،192.09 سانتیمتر و 224.15 سانتیمتر از سمت چپ علامتگذاری کرده و سپس از سمت راست هر علامت برش زدیم.(با اینکار فاصله تیغه اره هم محاسبه میشود)
- با دریل ۲ سوراخ به اندازه پیچ هایی که دارید در قسمت 5.08 سانتیمتر آخر هر ریل ایجاد کنید. سبدها زیاد سنگین نخواهند شد بنابراین در صورت تمایل میتوانید فقط برای یک پیچ حفره ایجاد کنید.
- صاف ترین سمت هرکدام از ستون ها را بردارید و آن سمت را با «ز» برای قسمت زیرین علامتگذاری کنید و سر دیگر را به عنوان بالای کار با «ب» مشخص کنید.
- از قسمت «ب» هر تخته هر8.9 سانتیمتر یک علامت بگذارید (۳.۵, ۷, ۱۰.۵, ۱۴ و….). بهترین کار انتخاب یک شیء 8/89 سانتیمتری است و همه فاصله ها را چک کنید چون احتمال اشتباه در این بخش زیاد است.
- ۲ عدد از ستون ها را روی زمین صاف و تراز بگذارید. سمت «ب» را به جایی مثل کنج دیوار بگذارید و سر و ته چوب ها رو 31.7 سانتیمتر از هم فاصله دهید.
- وقتی به طور صحیح سر ته ۲ چوب را با فاصله صحیح قرار دادید، یک ریل را دقیقا مماس با قسمت بالایی پیچ کنید و یکی دیگر در پایین دقیقا زیر آخرین علامتی که گذاشتهاید. لطفاً توجه داشته باشید که در پایین آرین قسمت کار نیازی به گذاشتن ریل نیست چون سید آخر به جای طبقه، روی زمین قرار خواهد گرفت.
- سپس ریل های بعدی را در زیر علامت ها پیچ کنید.
- با دو ستون بعدی هم همین روند را ادامه دهید. حالا شما ۲ نردبان با تعداد زیادی پله دارید.
- ۲ نردبان را روبهروی هم روی زمین قرار دهید به نحوی که ریل ها به سوی همدیگر باشند. مطمئن شوید از بیرون یکی تا بیرون دیگر نردبان دقیقا 51.44 سانتیمتر فاصله وجود داشته باشد.
- ۴ قطعه چوب نگهدارنده را بردارید و با دریل ۲ سوراخ در هر سر آنها ایجاد کنید. یک سوراخ در وسط 2.54 سانتیمتر اول و یک سوراخ در وسط 2.54 سانتیمتر بعدی باشد.
- یک نگه دارنده دقیقا مماس با بالای کار پیچ کنید. در هر سر فقط یک پیچ ببندید.
- همین کار را مماس با پایین سازه انجام دهید.فقط یک پیچ را ببندید.
- سازه را بلند کنید و چک کنید که سازه کاملا صاف و مکعب باشد. اگر نیست با فشار اندکی سعی کنید سازه را کاملا صاف کنید.
- یک نگه دارنده دیگر دقیقا روبروی نگه دارنده بالایی در قسمت جلو نصب کنید.
- اگر همه چیز صاف و تراز است آخرین نگه دارنده را جایی در وسط سازه در قسمت پشتی پیچ کنید و سپس پیچ دوم همه نگه دارنده ها را ببندید.
- میتوانید سازه را رنگ بزنید.
توجه: اگر قادر به ساخت این سازه نیستید میتوانید از فایل های پلاستیکی استفاده کنید.
4
بررسی اجمالی سبدها
میل ورم ها، لارو سوسک شبرو (دارکلینگ بیتل) هستند. ۴ مرحله کلی رشد وجود دارد : سوسک های بالغ، تخم، لارو(کرم)، شفیره. این ۴ مرحله را باید جدا نگه دارید و مطمئن شوید که سوسک های بالغ تخم ها و شفیره های بی پناه را نخورند. و بتوانید از هر مرحله راحتتر مراقبت کنید.
این سازه طراحی شده تا ۳ واحد مختلف را در برگیرد،هرکدام شامل طبقه ای برای سوسک های بالغ، تخم ها، پرورشگاه و دو طبقه مخصوص میل ورم های در حال رشد ( که میشود ۵ طبقه برای هر واحد). و یک طبقه برای کرم هایی است که آماده برداشت هستند و طبقه دیگر مربوط به مدفوع میل ورم ها. برای درک بهتر ترتیب طبقه بندی لطفاً عکس ها را نگاه کنید. شما می توانید بنا به نیازتان ترتیب را تغییر دهید،اما این ترتیبی است که ما استفاده کردیم.
برای برآورده کردن نیاز هر گروه ما نیاز به درست کردن سبد متفاوتی داریم. همه سبدها به فویل آلومینیوم در کناره ها نیاز دارند، به علت اینکه نه سوسکها و نه کرمها نمیتوانند از سطح لغزنده بالا بروند.
در کف طبقه تخمها، پرورشگاه و طبقه مدفوع به فویل آلومینیوم احتیاج داریم، چون شما نمی خواهید که هیچ چیزی و یا نوزادی به طبقه پایین ریخته شود.
در کف طبقه سوسک های بالغ و کرم های آماده برداشت توری پنجره نصب کنید که مدفوع و غذاهای پودری و یا تخم بتوانند از میان توری رد شده و به طبقه پایینی ریخته شوند.
کف طبقه کرم های در حال رشد باید دارای شبکه پلاستیکی باشد تا مدفوع بتواند به طبقه پایینی ریخته شود ولی غذاها به طبقه پایین ریخته نشود. حرکت طبیعی کرمها باعث می شود که مدفوع به طبقه مورد نظر شما ریخته شود.
نیاز است که برای شفیره هایی که قرار است به طبقه سوسکهای بالغ منتقل شوند، زیستگاه خاصی تعبیه شود.
5
قرار دادن فویل در انتهای سبدها
- ۷ سبد بردارید.
- قطعه ای به ابعاد 45.72 سانتیمتر در54.61 سانتیمتر از فویل ببرید.
- از هر طرف در فاصله 8.9 سانتیمتر علامت گذاری کنید. این فاصله علامت گذاری شده دیوار سبدهای فویل دار را تشکیل میدهد.
- فویل را در دو قسمت روبروی هم از محل علامت گذاری به سمت داخل خم کنید.
- برای هرطرف این کار را تکرار کنید.
- اضافی را از هر سمت به دیواره بیرونی جعبه تا کنید ولی چسب نزنید تقریباً شبیه به بستن انتهای جعبه کادو.
- نقطه هایی از سیلیکون را دورتادور لبه کف سبد قرار دهید و همچنین مابین و دیواره سبد و فویل در قسمت بالایی (لبه سبد نباشد) نیز سیلیکون بزنید. چند نقطه سیلیکون هم در وسط فویل کف بگذارید.
- جعبه فویل را داخل سبد قرار دهید به نحوی که دقیقا در وسط قرار گیرد و به سمت سمت سیلیکون ها فشار دهید. ابتدا به سمت وسط کف سبد و سپس کناره های کفه.
- دیواره های فویل را به سمت بیرون فشار دهید تا در شیب سبد قرار بگیرند و هر دیواره را به سمت سیلیکون ها فشار دهید. فویل اضافی را در گوشه ها جمع کنید و در جای مناسب چسب بزنید.
- اضافه ها را از قسمت بالا جدا کنید و لبه های بالای کار را ثابت کنید.
- از مرحله ۲ تا ۱۰ را برای ۶ سبد باقیمانده تکرار کنید.
- ۴ سبد را خالی بگذارید. یکی برای مدفوع که از بین سبدهای دیگر میریزد و در زیرین ترین قسمت سازه قرار میگیرد. برچسب مدفوع بر روی آن بزنید. سه سبد دیگر برای پرورشگاه است، که با محتویات طبقه تخم ها پر خواهد شد وقتی که تخم به سن کافی رسیدند. با برچسب هر یک از این سه طبقه را با نام های « پرورشگاه ۱» ,«پرورشگاه ۲» و ««پرورشگاه ۳» مشخص نمایید.
- زمانی که سیلیکون خشک شد،سه سبده باقی مانده (برای تخم ها) را با 1.27 تا 2.54 سانتیمتر سبوس گندم بپوشانید و این سه سبد را با نام های «تخم های ۱»، «تخم های ۲» و «تخم های ۳» برچسب گذاری کنید.
6
قرار دادن توری در انتهای سبدها
- ۴ سبد بردارید.
- قطعه توری در ابعاد 38 سانتیمتر در 27 سانتیمتر جدا کنید.
- دو قطعه فویل در ابعاد 8.9 در 41.91 سانتیمتر و ۲ قطعه دیگر در ابعاد 8.9 در 30.48 سانتیمتر جدا کنید.
- 0.95 سانتیمتر از هر سمت تا کنید (این لبه ها به کف سبد و باقی 6.67 سانتیمتر به دیواره های سبد چسبانده خواهند شد.
- نواری از چسپ را به دور کف سبد بکشید و چند نقطه هم در وسط سبد قرار دهید.
- توری را به چسپ فشار دهید. ابتدا در قسمت وسطی و سپس در گوشهها تا صاف و بدون چروک شود.
- دقیقا در قسمت لبه دیواره ها هم کمی چسپ قرار دهید.
- یکی از سمت های بلند فویل را بگیرید و بین دستتان صاف کنید و درون سبد ببرید و وسط فویل را با وسط دیواره هماهنگ کنید و به چسپ فشار دهید، ابتدا از وسط بالای سبد شروع کنید و به سمت کناره ها پیش بروید. سپس لبه هایی که پیشتر تا زدید دارد نیز در کف کار به چسپ که از میان توری بیرون زده فشار دهید.
- در گوشه های دیواره ها کمی چسپ قرار دهید.
- تکه های کوچکتر فویل را نیز به دیواره متصل کنید و از وسط به سمت کناره ها فشار دهید. قسمت روی هم آمده را به چسپ کناره ها که بر روی فویل اول میباشد فشار دهید.اگر چسپ از قسمتی بیرون زد لطفاً اطمینان حاصل کنید که آن را پاک کنید چون کرم ها میتوانند از چسپ بالا روند.
- از مرحله ۲ تا ۱۰ را برای ۳ سبد دیگر هم تکرار کنید.
- یک سبد را خالی بگذارید برای سبد برداشت. این سبد با کرمها و موادی پر میشود که در سبدهای رشد هستند.زمانی که کرم ها به اندازه کافی بزرگ شده باشند. کف این سبد توری خواهد بود که غذاها به طبقه پایین بریزد و فقط کرم های قابل استفاده باقی بمانند. روی برچسب این طبقه بنویسید «برداشت».
- زمانی که چسپ ها خشک شد. ۳ سبد را با لایه ای 1.27 تا 2.54 سانتیمتر از جودوسر پر کنید. این سبد ها برای سوسک های بالغ هستند. توری باعث میشود تخمها به سبد پایینی منتقل شوند، اما جودوسر از توری رد نشود. این ۳ سبد را با نام های «سوسک های ۱», «سوسک های ۲» و «سوسک های ۳» برچسب گزاری کنید.
7
زیستگاه شفیره
شما باید اجازه دهید برخی از کرم ها به مرحله شفیره وارد شوند، تا بتوانید دوباره ذخیره سوسکهای بالغ خود را پر کنید،چون عمر آنها میان ۲ تا ۳ ماه می باشد. در این مرحله از زندگی آنها بسیار آسیب پذیرند و می توانند توسط کرم ها و سوسک های بالغ خورده شوند. بنابراین شما نیاز به یک خانه امن برای آن ها دارید.
سیستمی که ما در نظر گرفتیم این است که آنها را در یک طبقه پلاستیکی بالاتر در سبد سوسک های بالغ نگهداری کنیم. پلاستیک باعث می شود که سوسک ها نتوانند بالا بروند و به شفیره ها برسند و بعد از زمانی که شفیره تبدیل به سوسک شد میتواند از لبه ها بالا برود و به بقیه سوسک های بالغ ملحق شود.
- دو ظرف پلاستیکی بردارید اصولا در این ظرف ها دونات می گذارند ( مطابق عکس) آنها باید 10.16 سانتیمتر ارتفاع داشته باشند و از وسط باز شود و دو نیمه 5.08 سانتیمتر را تشکیل دهند. بهترین حالت این است که قسمت وسط و قسمت بیرونی با هم هماهنگ باشند تا وقتی که روی سطح صاف مانند میز قرار می گیرند لبه ها با هم اختلاف اندازه نداشته باشند و ایجاد لبه نکند.
- هر دو ظرف پلاستیکی را از وسط نصف کنید و این کار به شما چهار ظرف با ارتفاع 5.08 سانتیمتر خواهد داد. یکی از آنها را کنار بگذارید چون شما فقط به سه عدد ظرف پلاستیکی احتیاج دارید.
- دیواره ها را 54/2 سانتیمتر از کناره ها ببرید کناره های خالی باعث می شوند که علاوه بر اینکه ظرف شفیره ها را جدا نگه می دارند ولی سوسک ها می توانند به صورت آزادانه و بدون گیر افتادن به حرکت در زیر ظرف ادامه دهند.
- یک ظرف در هر یک از طبقات سوسک های بالغ قرار دهید.
- یک لایه نازک 0.63 سانتیمتر سبوس گندم در ظرف بریزید و به محض پیدا کردن شفیره آن را منتقل نمایید. سبوس گندم باعث میشود که سوسکهای تازه تبدیل شده چیزی برای خوردن داشته باشند تا زمانی که بتوانند قدرت کافی به دست آورده و از لبه ظرف به بقیه سوسک ها ملحق شوند.
8
مدیریت مزرعه
سازه شما در این مرحله آماده پرورش میل ورم می باشد. پیش از اینکه تمامی جزئیات مدیریت مزرعه تان را بررسی کنیم باید مقداری در مورد چرخه زندگی این حشره بدانید.
سوسکهای شبرو ( دارکلینگ بیتل) دارای چندین مرحله در چرخه زندگی هستند. چیزهایی مانند دما و رطوبت می تواند روی هر مرحله تاثیر بگذارد. اما برای اینکه کمی در مورد چرخه زمانی زندگی این حشره بدانید در اینجا جزئیات آن را برای شما بیان می کنیم.
- آنها تنها چند روز پس از درآمدن از پیله به بلوغ کامل میرسند. در طول زندگی دو تا سه ماهه یک سوسک ماده می تواند صدها و یا حتی هزاران تخم بگذارد.
- تخم ها برای رشد کامل به چهار تا ۱۹ روز زمان نیاز دارند (میانگین ۱۲ روز است).
- آنها به صورت کرم های سفید رنگ به دنیا می آیند که در ابتدا دیدن آنها بسیار سخت است.
- لاروها چندین بار پوست می اندازند (تا ۲۰ مرتبه)، همینطور که بزرگتر میشوند اسکلت خارجی خود را نیز تعویض می کنند. آخرین پوست اندازی تقریبا سه ماه پس از آنکه آنها از تخم بیرون آمدند انجام میشود، که به رنگ قهوه ای طلایی خواهد بود و حدود ۱ تا ۱.۴ اینچ (2.54 تا 3.56 سانتیمتر) طول خواهد داشت.
- در این مرحله اگر میل ورمها را برداشت نکنید آنها وارد مرحله شفیره می شوند، خود را تبدیل به یک پوسته سخت و کرم رنگ میکنند که تحرک زیادی ندارد و چیزی نمی خورد.
- پس از ۶ تا ۱۸ روز یک سوسک به وجود خواهد در ابتدا به رنگ قهوه ای کمرنگ و بسیار ضعیف می باشد ولی طی چند روز به رنگ سیاه براق در میآید و چرخه دوباره ادامه پیدا میکند.
ترجیحا شما در هر واحد ۱۵۰ تا ۲۰۰ سوسک احتیاج دارید. این میزان برای شما ۱ تا ۱.۵ پوند (45.6 تا 680.4 گرم) میل ورم در هر هفته تولید میکند.
اگر با میزان کمتری شروع کردید بهتر است اجازه دهید تمام کرم ها تبدیل به شفیره شوند تا شما به میزان جمعیت لازم دست یابید ما در ابتدا ۲۰ عدد میل ورم خریدیم و مزرعه خود را از این طریق گسترش دادیم ولی این کار به زمان نیاز دارد.
در زیر می توانید برنامه ریزی برای یک واحد را ببینید شما می توانید برای واحد دوم و سوم هر کدام با فاصله یک هفته برنامه ریزی کنید تا تولیدات آن پایدار بماند.
- سوسک ها را در طبقه «سوسکهای بالغ ۱» قرار دهید و طبقه «تخمها۱» را در زیر آن قرار دهید.
- پس از ۳ هفته محتویات طبقه ی «تخم های۱» را به داخل «پرورشگاه ۱» منتقل کنید. پس از آن یک لایه دیگر به قطر 0.5 تا 1 اینچ ( 1.27 تا 2.54 سانتیمتر ) سبوس گندم (و یا غذای دیگری) درون طبقه «تخم های ۱» بریزید و آن را دوباره زیر طبقه سوسک ها قرار دهید.
- پس از سه هفته دیگر،محتویات طبقه « پرورشگاه ۱» را به داخل طبقه «درحال رشد ۱» منتقل کنید. پس از آن دوباره محتویات طبقه «تخم های ۱» را داخل «پرورشگاه ۱ »منتقل کنید.
- پس از سه هفته دیگر، شما باید محتویات طبقه «درحال رشد ۱» را به طبقهی «برداشت» منتقل نمایید و دوباره آن را با محتویات طبقه «پرورشگاه ۱» پر نمایید و طبقه ی«پرورشگاه ۱» را با محتویات طبقه ی «تخمهای۱» پر نمایید.
- اجازه دهید کرم ها به مدت یک هفته در طبقه «برداشت» بماند این باعث می شود تا تمام غذاها به طبقه پایین بریزد و شما فقط کرم خالص آماده مصرف داشته باشید.