
ورود به بازار مسکن و سرمایه گذاری در این بازار در نظر عموم یکی از راهکارهای پر سود و افزایش درآمد است، اما اگر کمی با دقت به این مسئله نگاه کنیم متوجه می شویم که همانقدر که بازار مسکن می تواند منجر به افزایش درآمد باشد و یک سرمایه گذاری خوب تلقی شود، به همان اندازه نیز می تواند ریسک بالایی برای سرمایه شما داشته باشد! چیزی که در سرمایه گذاری در بازار مسکن اهمیت دارد این است که شما با دیدی باز و تحقیقاتی گسترده در این بازار وارد شوید تا بتوانید سرمایه بدست آمده و را حفظ کرده و آن را بیشتر کنید. برای سرمایه گذاری در بازار مسکن برنامه ریزی، آمادهسازی و مدیریت اقداماتی که در حوزه املاک انجام می دهید، به شما این اجازه را می دهند که ثروت خود را در این حوزه افزایش دهید.
خرید ملکی با ارزش متعارف بازار یا کمتر از آن
یک سرمایه گذاری موفق در بازار مسکن و مستغلات می گوید ملکی خریداری کنید که همسان با قیمت های متعارف در بازار باشد و یا قیمتی کمتر داشته باشد. اگر بتوانید ملکی پیدا کنید که از قیمت بازار کمتر باشد قطعا برای شما یک موفقیت بزرگ به حساب خواهد آمد، اما خریداملاکی با همان قیمت متعارف در بازار نیز موفقیتی خوب به حساب بشمار می آید. برای این منظور در محله ای که قصد خرید ملک دارید به خوبی تحقیق کنید، چراکه تنها توانایی خرید یک ملک با قیمت پایین نمی تواند یک سرمایه گذاری موفق را برای شما تضمین کند.
تحقیق در بازار محلی امری بسیار مهم در سرمایه گذاری مسکن
به خوبی تحقیق کنید، نگاهی بیاندازید که آیا محلی که برای خرید خانه انتخاب کرده اید مناسب است و یا تنها به قیمت آن توجه کرده اید؟! در چنین شرایطی ممکن است پس از خرید خانه ارزان قیمت خود متوجه شوید که محلی که انتخاب کرده اید به شدت اشتباه بوده است! باید دقت کنید که آیا ملکی که خریده اید در طول زمان دچار افزایش قیمت می شود یا خیر؟ و یا اگر به قصد اجاره خریده اید آیا منطقه ای است که مداوم تقاضا برای اجاره آن وجود داشته باشد یا خیر… به خاطر داشته باشید، کسب آگاهی از بازار محلی که در آن پیشبینی سرمایهگذاری ملک کردهاید، امری ضروری است.
مدیریت سرمایهگذاری
خانه ای که خریداری کرده اید با پول هایی به دست آمده که سال های سال برایش زحمت کشیده اید! بنابراین این خانه بدست آمده به دلیل حفظ سرمایه شما نیاز به رسیدگی دارد. خانه خود را به امان خدا رها نکنید! اگر خانه خود را رها کنید قطعا در آینده باید هزینه های بسیاری را برای تعمیر آن صرف کنید. هر از گاهی از ملک خود دیدن کنید و تمامی مشکلات ضروری آن را برطرف کنید. با این کار باعث می شوید که سرمایه شما در طولانی مدت هدر نرود و در زمان فروش ملک نیز پولی بیشتر عاید شما شود.
راهنمای تازهواردها در بازار مسکن

افرادی که به قصد سرمایهگذاری بلندمدت وارد بازار مسکن میشوند و هدفشان خرید آپارتمان به قصد اجاره یا ساختوساز به قصد فروش است، معمولا (به شکل سنتی) سراغ مناطق بالای شهر میروند.
این گروه تصور میکند چون در مناطق بالای شهر تهران امکانات و سرانههای خدماتی بیشتر از جنوب شهر است و دهکهای بالای درآمدی در این مناطق ساکن هستند در نتیجه واحد مسکونی در این مناطق راحتتر یا با سختی کمتر از مناطق جنوبی شهر معامله میشود. همه این برداشتها حتما صحیح است، اما آیا این نوع نگاه تکبعدی تنها شاخص ارزیابی برای انتخاب جغرافیایی سرمایهگذاری ساختمانی باید باشد؟
بررسیها نشان میدهد سال گذشته تغییراتی در بازار معاملات مسکن شهر تهران و همینطور بازارهای اجاره آپارتمان و معاملات زمین رخ داده است که روابط دوگانه بین این سه بازار ایجاب میکند سرمایهگذاران مولد در بازار مسکن آگاهانه نسبت به انتخاب منطقه مورد نظر خود برای سرمایهگذاری تصمیم بگیرند. نظم جدید حاکم در بازار مسکن ریسک «ورود به بازار ملک با تفکرات گذشته» را به شدت افزایش داده است. سرمایهگذاری ملکی در شمال پایتخت مخاطرات و البته ویژگیهای مثبتی برای سرمایهگذار دارد که توزین هر کدام از این دو دسته در نهایت میتواند بر انتخاب نهایی سرمایهگذار تاثیر بگذارد.
برعکس در مناطق جنوبی تهران تحولات بازارهای سهگانه ملکی به گونهای رقم خورده که سرمایهگذاران ساختمانی و فعال در بخش مسکن نمیتوانند صرفا بر مولفه «توسعه نیافتگی این مناطق» تکیه کنند.
اما چگونه میتوان روابط دو گانه بین بازارهای معاملات خرید مسکن، اجاره و زمین را رمزگشایی کرد و از روی آن، تصمیم بهتر برای ورود به بازار مسکن گرفت؟
این پرسش بیشترین کاربرد را برای تازهواردهای این بازار دارد. مناطقی در تهران وجود دارد که به لحاظ نسبی (در مقایسه با مناطق دیگر) از وضعیت بهتری برای اجارهداری یا ساختوساز برخوردارند.
همچنین تقاضای مصرفی و به خصوص خانهاولیها که در شرایط نبود قدرت خرید مسکن درمانده شدهاند نیز با گزینههای امیدوارکننده روبهرو هستند.